Un estiu per viure!

Els espais de lleure educatiu són una activitat essencial per a la salut, el desenvolupament, la socialització i l'educació dels infants i joves. Aquest estiu tenim l'oportunitat de fer més forts els vincles amb els amics i amigues i de gaudir i descobrir la natura amb una mirada més compromesa.

Un estiu essencial i compromès

Volem un estiu compromès en què els infants i joves es converteixin en activistes pels Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d’aventures, activitats, jocs, Aprenentatge i Servei (ApS), ciència ciutadana, educació emocional i moltes més metodologies per fer possible un món millor.

 

El lleure educatiu és essencial ara i sempre

El Lleure educatiu és, ara i sempre, cabdal per al desenvolupament global dels infants i joves, basant-se en l’educació en valors i en el desenvolupament d’habilitats i competències. És també un espai de socialització essencial en qualsevol comunitat, font d'aprenentatges i de cohesió social. Sabies que a més a més el Dret al lleure és un dret de l’infant reconegut per la Convenció Internacional dels Drets de l'Infant?

 

Activitats per enfortir els vincles socials

Després de 2 anys de pandèmia, d'incertesa i de situacions familiars i emocionals intenses els infants i joves necessiten poder-se trobar amb els amics i amigues des del lleure, el joc, el gaudi i l'alegria per enfortir els vincles i recuperar habilitats socials deteriorades.

 

Un estiu per acollir les emocions

Les activitats d’estiu són una gran oportunitat per treballar educativament i en grup l’acompanyament emocional: compartir les pors, les angoixes, la tristesa, les pèrdues, les enyorances, les frustracions... per canalitzar-les cap al vincle amb els altres.

 

Un estiu per connectar amb la natura

Per a molts infants i joves de les nostres ciutats el dèficit de natura és ja un fet habituali crònic,... que darrerament s’ha anat agreujant. Les activitats d’estiu són una gran oportunitat per a prioritzar el contacte amb l’entorn natural proper, tant si és als parcs urbans com a espais naturals.

 

Activitats per desenvolupar el sentit de comunitat

Les activitats d’estiu són una excel·lent oportunitat per a què els infants i joves identifiquin les necessitats socials que els envolten i que són ara més presents que mai, i proposin accions de servei a la comunitat, amb voluntat de transformar i millorar el món on viuen.

 

I per compensar desigualtats

El lleure educatiu és més necessari ara, per fer front a la crisi socioeconòmica actual i donar oportunitats educatives als infants i joves en situació de vulnerabilitat.

 

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!

Si la teva consulta porta sobre una activitat en particular, indica'ns quina és!