Camp de treball al pantà de Sau, on la intervenció en el medi natural i social de Les Guilleries en serà l’eix central.

A nivell tècnic els joves dedicaran les seves actuacions a la recuperació d’hàbitats vulnerables, indrets que es perden per la sobreexplotació i l’abandonament rural. El seguiment i construcció de caixes niu, els censos, la neteja del pantà de Sau i les seves immediacions per a la conservació de la flora i la fauna, així com la recuperació de camins i senders de la zona o la replantació d’espècies arbustives nectaríferes a zones d’erosió.

Les cingleres i el pantà de Sau seran els escenaris on els i les joves treballaran dinàmiques de grup i activitats que fomentin el creixement personal, la responsabilitat i el treball en equip, així com la tolerància, la felicitat, l’amistat i la bona gestió de les emocions. Hi duran a terme activitats com el caiac al pantà, una excursió d'una nit de bivac, gimcanes, cursa d'orientació i activitat relacionades amb la proposta educativa nuSOS

Aquest serà un estiu per reconnectar amb la natura i amb les relacions humanes cara a cara. Podrem jugar i compartir els moments de convivència. Les activitats d'aquest estiu serviran també per a treballar els hàbits d'higiene personal, l'acompanyament emocional i el valor de les petites coses. En definitiva, aquest estiu reconnectarem amb nosaltres mateixs, els altres i el món.

.El camp de treball serà també una eina per a reafirmar el compromís de Fundesplai amb l’Agenda 2030 i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible. Es faran activitats relacionades amb la nova proposta pedagògica nuSOS per al convivència i la sostenibilitat

Raons per inscriure-s'hi

 

 

Feines tècniques relacionades amb el medi natural, social i cultural
Caiac al pantà i BTT
Videoreportatge del camp de treball
Activitats de natura, lleure, excursions i tallers

Un programa pensat per aprofitar cada instant del dia

08:00 Bon dia!
09:00 Esmorzar
09:30 Temps lliure dinamitzat
10:00 Activitat de matí (Treball tècnic)
13:00 Temps lliure
13:30 Dinar
14:30 Temps lliure
16:00 Activitat de tarda
19:00 Temps lliure i dutxes
20:30 Sopar
21:30 Activitat de nit
23:00 Temps lliure i bona nit

Organitza

Aquesta activitat està promoguda per EL PERIÓDICO de CATALUNYA (avís legal) i gestionada per FUNDACIO CATALANA DE L'ESPLAI (avís legal)

Detalls

Allotjament:

Els i les participants s'allotjaran al campament Els Prats, dins la finca de Can Mateu al pantà de Sau. El campament compta amb tendes de 6 places , així com un edifici menjador amb lavabos i dutxes. L'equipament té dues piscines i accés directe al pantà.

El dia d'inici de l'activitat, caldrà portar als participants a parir de les 17h al punt de trobada (Terreny d'acampada Els Prats, casa de colònies Can Mateu). 

El dia de recollida ens trobarem a partir de les15h al mateix punt de trobada. 

Comunicació amb les famílies:

Un cop feta la inscripció tindreu accés a la intranet on trobareu publicat un dossier del camp amb tots els detalls sobre el camp de treball (objectius, valors, activitats, material...) Durant el camp de treball trobareu totes les fotos a la mateixa intranet!

Pagament

Cal que abonis el 50% de l'import en el moment de fer al inscripció i que l'activitat estigui pagada 12 dies abans de l'activitat. Si ho preferiu o el marge de temps és curt, podeu fer el pagament de la totalitat de l'import en el moment de la inscripció.

Què cal portar? 

 • Motxilla gran o bossa de viatge
 • Motxilla petita (només per fer petits desplaçaments per la muntanya)
 • Sac de dormir
 • Pijama
 • Tovalló de roba.
 • Cangur, capelina o anorac.
 • Roba i recanvis (per prevenció la covid-19 cada muda anirà en una bossa de plàstoc indepentdent i tancada, que servirà també per a la muda quan estigui bruta)
 • Calçat adequat per caminar (de sola rugosa): botes o calçat esportiu.
 • Xancles de dutxa.
 • Tovallola gran i tovallola petita.
 • Sabó líquid.
 • Banyador
 • Necesser (pinta i/o raspall, raspall de dents i pasta, mocadors...)
 • Repel·lent de mosquits
 • Gel hidroalcohòlic (opcional)
 • Lot o llanterna, amb piles noves, o de recanvi.
 • Cantimplora.
 • Gorra, i/o fulards.
 • Crema solar i barres de llavis.
 • Joc de plats, coberts i got (per prevenció de la covid-19 han d'anar dins una bossa tancada hermèticament)

Els/les participants poden portar telèfons i càmeres de fotos. Fundesplai no es fa responsable de la seva pèrdua o averia.

Recomanem no portar:

 • Aparells de música
 • Menjar i beure

L'equip de monitors i monitores

L'equip de monitors/es del camp de treball estarà format per persones titulades en la direcció i monitoratge d'activitats de lleure infantil i juvenil. A més, alguns d'ells/es seran especialistes en temàtiques de natura (biòlegs, ambientòlegs) i/o activitats esportives al medi natural, amb experiència prèvia en camps de treball.

Preus i disponibilitats

Inscriu els teus fills / filles en 3 clics!
 1. Marca els torns que t'interessen
 2. Indica el nombre de participants que vols inscriure
 3. Fes clic al botó Començar la inscripció

Durant el procés d'inscripció tindràs la possibilitat de sol·licitar una beca. S'han de complir una sèrie de requisits (caldrà aportar documentació acreditativa), entre els quals que com a mínim un dels progenitors estigui a l'atur en el moment de fer la petició. En aquest cas, no et caldrà pagar res fins que la sol·licitud es resolgui.
més informació sobre les beques i ajuts

de 13 a 17 anys
Servei Preu × persona  
Camp de treball estiu 2022
del diumenge 26 de juny al dijous 7 de juliol 2022
Reporters Tanda 1
340,00 €
Vull inscriure

Localització

Localització de l'activitat
TERRENY D'ACAMPADA - ELS PRATS
A 20 km de Vic i 2 km de Vilanova de Sau
08303 VILANOVA DE SAU

Situar al mapa

Resol els teus dubtes: pregunta'ns!